Sangskriverworkshop med børn

Mangler I et sjovt og lærerigt forløb i en af jeres klasser? Jeg er musiker og sangskriver, som blandt andet har været tilknyttet KODA-skolekontakt siden 2015. I de forløb lærer børn selv at skrive sange. Jeg har i dette skoleår besøgt en lang række skoler rundt i landet, både i Koda- skolekontakt regi, men også i forbindelse med Spil Dansk-ugen. Og her er tilbagemeldingen entydig. Klassen oplever at alle kan skrive sange, de oplever en gejst i, at have et fælles tredje, at processen ender ud med et fælles produkt, som de alle er stolte af.

En promovideo fra skoleåret 15-16
Seneste sang, skrevet sammen med 6X i KBH

Processen ser nogenlunde således ud:

  1. Præsentation af hinanden
  2. instruktion i “det at skrive en sang”
  3. Tekst -opgave (vi tegner – I bestemmer hvad) Ud fra tegningen bygges i fællesskab enhistorie. Ved ældre klasser bestemmer vi os for et tema og klassen bliver opdelt i mindre grupper, der hver især skriver et vers.
  4. Melodi – i fælleskab sættes teksten på melodi. snak om vers, omkvæd, rim
  5. Indspilning – først af melodi, derefter enkelte instrumenter
  6. Mixning: I en pause
  7. Det færdige resultat præsenteres

Selve processen tager en formiddags tid (ca. 4 timer) og så står gruppen med den færdige sang i hånden.

Derefter står klassen med en oplevelse rigere, samt deres egen sang. Forløbet kan uden problemer ligges i forberedelserne til en temauge, eller i forberedelsen af en forestilling (teater, musical, osv), hvis I mangler et musikalsk indslag her.

Tilbage til forsiden